گردهمایی ضرورت تدوین استراتژی گروه فولاد خوزستان با حضور قائم مقام ارشد، قائم مقام در امور سلامت و بهداشت، مشاور مدیرعامل، معاونان و مدیران ارشد شرکت فولاد خوزستان و مدیران عامل شرکتهای تابعه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی، در این گردهمایی که هشتم بهمن ماه ۹۸ در سالن کنفرانس طوبی ۲ دویست دستگاه انجام گردید، پس از خوش آمدگویی جعفر جنامی نیا مدیر آموزش و توسعه منابع انسانی به حاضران، مهران عباس زاده معاون منابع انسانی و امور اجتماعی حرکت به سمت ساختار گروه فولاد خوزستان را یک ضرورت دانست و افزود: پایداری و تداوم کسب و کار، نیازمند یک رویکرد نظام مند است. از چند سال گذشته استراتژی فولاد خوزستان تمرکز بر توسعه متوازن و تکمیل زنجیره ارزش فولاد بوده است. با این رویکرد ضرورت تشکیل هولدینگ، بیش از پیش نمایان شد.
عباس زاده در ادامه گفت: هر کدام از این شرکتها به شکل تخصصی و همسو با سیاستهای شرکت اصلی فعالیت خواهند نمود. ساختار نیروی انسانی، برنامهریزی و اهداف هر کدام در قالب استراتژی کسب و کار و همسو با استراتژی گروه فولاد خوزستان تدوین و اجرا میشود. هدف از این گردهمایی همسویی و هماهنگی بیشتر در جهت هم افزایی و ایجاد ارتباط موثر میان شرکتهای گروه و شرکت اصلی (فولاد خوزستان) است.
در ادامه محسن شیری بابادی مدیر استراتژی و تعالی سازمانی شرکت فولاد خوزستان، تدوین استراتژیهای کسب و کار را از فعالیت های فولاد خوزستان در ده سال گذشته یاد کرد و افزود: با تدوین استراتژی کسب و کار به چند سوال پاسخ میدهیم؛ در چه بازارهایی وارد شویم، چه محصولاتی تولید کنیم، زنجیره تامین خود را چگونه مدیریت نماییم ، چه روش های تامین مالی بکار گیریم و در نهایت چگونه فناوری خود را ارتقا و بهبود دهیم.
شیری بابادی هولدینگ را حرکت از کسب کار منفرد به سمت تشکیل گروهی از کسب و کارهای مختلف دانست و افزود: سرمایه گذاری، خدمات فنی و مهندسی، خدمات عمومی، بیمهای، حمل و نقل ریلی و جادهای، فعالیتهای معدنی و بازرگانی و خدمات فرهنگی، ورزشی و آموزشی، حوزه های مختلف هولدینگ را تشکیل می دهند. بنابراین نیاز به تغییر در سبک اداره و روش مدیریت و برنامهریزی استراتژیک از الزامات تشکیل هولدینگ است.
وی در ادامه گفت: هدف از این گردهمایی پاسخگویی به سه سوال است؛ آیا سبد کسب و کاری که تشکیل شده، یک سبد بهینه است؟ آیا شرکت اصلی نقش خود را به درستی ایفا نموده و قادر به مدیریت بهینه شرکتهای زیر مجموعه است؟ آیا شرکتهای تابعه به خوبی از شرکت اصلی و دیگر شرکتهای گروه پشتیبانی مینمایند؟ در صورتی که جواب هر سه سوال مثبت باشد، میتوانیم ادعا کنیم، یک هولدینگ موفق هستیم.
مدیر استراتژی و تعالی سازمانی فولاد خوزستان در پایان اظهار داشت: استراتژی های هولدینگ باید موضوعاتی نظیر: در آینده باید چه فعالیتهایی را دنبال کنیم؛ همچنین فرآیندهای عملیاتی بین شرکت اصلی با شرکتهای تابعه و فعالیتهای میان شرکتهای تابعه و ساختار سازمانی هولدینگ برای اینکه بیشترین بهرهوری را ایجاد کند، چگونه باید تعریف شود، را شفاف سازد.
دکتر الهوردی تقوی مدرس گردهمایی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی اظهار داشت: شرکتها از یک اندازه نمیتوانند بزرگتر شوند. فراوانی نیروی انسانی، مراودات، فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی مواردی هستند که در نقطهای محدود میشوند. از این نقطه به بعد ضرورت تشکیل هولدینگ احساس میشود. زمانی که سازمان های فعال اهداف آرمانی و چالشی برای خود تعریف میکنند، چاره ای جز ایجاد کسب و کار جدید ندارند، چرا که از این طریق میتوانند رشد و توسعه پیدا کنند. فولاد خوزستان از این قاعده مستثنی نیست.
تقوی اداره نمودن شرکتهای هولدینگ را مهمترین بخش تشکیل آن دانست و افزود: باید ارزیابی مداوم شرکتهای زیرمجموعه را انجام داده و درباره ادامه و یا توقف فعالیت آنها تصمیم گیری کنیم. از طرفی با رصد بازار و شرایط حاکم، به سمت ایجاد کسب و کار جدید حرکت کنیم، چرا که با خرید و ایجاد کسب و کار جدید به سمت بهینه شدن حرکت خواهیم کرد. نحوه اداره شرکتهای تابعه و ارتباط میان شرکتهای هولدینگ هم از موارد مهم است.
گزارش خبرنگار ما حاکی است، هم چنین با توجه به شرایط و همسویی و اتفاق نظر موجود، برنامه ریزی دقیق و سریع جهت انجام اقدامات بعدی به منظور تدوین استراتژی و ساختار حاکمیتی گروه فولاد خوزستان در قالب کلان فرآیند مدیریت راهبردی و تحول سازمانی در دستور کار قرار گرفت.
گفتنی است در پایان این گردهمایی، پس از اقامه نماز ظهر و عصر، مراسم سوگواری شهادت بی بی دو عالم، حضرت فاطمه زهرا (س) در حسینیه سید الشهدا (ع) دویست دستگاه برگزار شد.



